Autósülések 0-36 kg

24

A 0-36 kg-os autósülések abszolút minden súlycsoportot lefednek: 0+, 1, 2 és 3. Lehetőséget nyújtanak a gyermekek szállítására születésüktől kezdve egészen 36 kg-os súlyuk eléréséig - vagyis az utolsó pillanatig, amikor még szükség van autósülésre. A gyermekek általában 12 éves korukban érik el ezt a felső határt - tehát több mint egy évtizedre szóló vásárlásról van szó. Mindenképpen érdemes bölcsen választani.

ISOFIX rendszerű autósülés

A 0-36 kg-os autósüléseket úgy tervezték, hogy ugyanolyan jól működjenek egy csecsemővel, mint egy 6. osztályos általános iskolással. Ahhoz, hogy ez lehetséges legyen, számos olyan rendszert kellett megvalósítani, amelyek az ülést a felhasználóhoz igazítják. Minden egységet puha csökkentőbetéttel látnak el, hogy megteremtsék a csecsemők szállítására alkalmas feltételeket. Lesz még egy állítható magasságú fejtámla is, általában ötpontos hevederekkel.

Így nem kell aggódnunk a helyzetük miatt - csak a fejtámlát kell a gyermek fejéhez igazítani, és az övek is a megfelelő helyen lesznek. Egy bizonyos ponton, általában amikor a gyermek eléri a 18 kg-ot, a belső hevederek használatát fel kell hagyni. A 0-36 kg-os autósülések a fejtámla alján és a csípővédőknél biztonsági övvezetőkkel vannak felszerelve. A gyermek 18 kg-os súlya felett már csak az autós öv használható.

    pixel