Autósülések 0-13 kg

95

A 0-13 kg-os autósülés olyan termék, amelyre már a baba születése után szükséged lesz - mivel a baba születése után a kórházból való elhozatalához szükséges. Általában ülésmagasítónak vagy hordozónak is nevezik. A 0+ csoportba tartozik, és születéstől körülbelül 15 hónapos korig használják (ez a szám attól függ, hogy a baba milyen gyorsan nő és hízik). A legtöbbjük a héj formája miatt sikeresen működhet bölcsőként is. Megfelelő adapterekkel a babakocsi vagy babakocsi vázára is felszerelhetők.

A 0-13 kg-os autósülések félig fekvő helyzetet biztosítanak a gyermekeknek. A Bristoli Egyetem kutatása szerint ebben a helyzetben nem szabad egy óránál tovább feküdniük - ezen időn túl ez negatív hatással van az egészségükre. Ennek oka a gerinc túlzott megterhelése. Ezért tanácsos gyakori szüneteket tartani, amikor a hordozóban utazunk, és a gyermeket a lehető legrövidebb ideig a kocsin kívül a kagylóban tartani, amikor erre nincs szükség. Kivételt képeznek az olyan modellek, amelyeknél lehetőség van a hátradőlésre, mint például a Kiddy Evoluna I-size 2 vagy a Cloud Z I-size. A fekvő keretük és a tökéletesen formázott párnázásuk lehetővé teszi az egészségesebb, lapos helyzet elérését.

Minden 0-13 kg-os autósülést csak hátrafelé néző helyzetben szerelünk be. Ennek oka, hogy ebben a helyzetben az utasra baleset során ható erők sokkal kedvezőbben oszlanak el, és különösen nem terhelik indokolatlanul a gyermek gerincét és nyakcsigolyáit. Ezek a területek csak az élet első hónapjaiban fejlődnek ki, és különösen sérülésveszélyesek lennének, ha a 0-13 kg-os ülést menetiránynak háttal szeretnénk elhelyezni. A megfelelő modell kiválasztásakor a biztonságnak kell az első helyen állnia, ezt követi a gyermek és az Ön kényelme. Az ADAC szervezet rendszeres törésteszteket végez az autósülésekkel kapcsolatban, különböző balesettípusokat vizsgálva, és megfelelő érzékelőkkel ellátott bábuk segítségével értékeli az energiaelnyelő anyagok hatékonyságát. Célszerű, ha a választás során az e tesztekből származó értékelések alapján dönt. Kínálatunkban olyan megbízható gyártók autósüléseit találja, mint a Britax Römer, Maxi Cosi, Cybex és Joie .

pixel